Werkloos en toch lening afsluiten

Is werkloos en toch een lening afsluiten een optie? Meer over de voorwaarden en regels voor het afsluiten van een lening vind je hier.

Werkloos en toch lening afsluiten

Vanwege de economische crisis zijn meer mensen in Nederland werkloos dan in lange tijd. Sommigen verliezen niet hun baan, maar gaan er financieel wel op achteruit met lagere inkomsten of hogere kosten. Vandaar dat er relatief veel vraag is naar leningen, terwijl lening verstrekkers zoals banken juist proberen het aantal kredieten dat zij verstrekken tot een minimum te beperken. Dit levert een hoge vraag en een laag aanbod. Op dit probleem spelen veel nieuwe online lening aanbieders handig in, door online toegankelijke leningen te verstrekken.

Online lening bij werkloos en toch lening afsluiten

Online lening aanbieders lopen niet zoveel risico’s als banken, met name omdat zij enkel kleine leningen verstrekken. Om die reden kunnen online lening aanbieders veel soepelere voorwaarden hanteren. Over het algemeen hoef je daarom geen zwarte lijst check te doen voordat je online een lening afsluit en krijg je niet te maken met veel papierwerk. Er zijn slechts een minimaal aantal voorwaarden waarmee jij rekening moet houden, zoals bijvoorbeeld dat je voor het afsluiten van een lening minstens 21 jaar oud moet zijn en moet beschikken over een vast bedrag aan inkomsten. Deze inkomsten hoeven niet per se uit salaris of loondienst te komen, ook een uitkering, alimentatie of studiefinanciering vallen hier bijvoorbeeld onder. Dat maakt het voor veel mensen toegankelijk om een lening op internet af te sluiten bij online lening aanbieders!

Geen gesprek bij werkloos en toch lening afsluiten

Waar je van profiteert bij online leningen, is dat er geen sprake is van een gesprek waarin jij je moet verantwoorden over wat jij met het geleende geld wilt gaan doen. Ook papieren en dergelijke hoef je niet mee te sturen. Dat maakt het vaak al mogelijk om binnen 5 minuten online een lening aan te vragen, met behulp van het online aanvraag formulier. Omdat er geen zwarte lijst check plaatsvindt kan je aanvraag bovendien al snel worden bekeken en ontvang je direct een bevestiging. Dit gaat meestal per sms-bericht. Hoe snel je vervolgens het geld ontvangt, hangt af van de gekozen lening aanbieder. Lees daarvoor dus altijd de voorwaarden goed door!

Hoeveel euro met werkloos en toch lening afsluiten?

Om leningen van wat voor bedragen gaat het hier precies? We hebben eerder al gedefinieerd dat het om leningen van kleine bedragen gaat. Daarbij valt elk bedrag onder de 1000 euro onder een klein bedrag. De looptijd is meestal ook kort. Je kunt daarbij wel helemaal zelf bepalen waaraan jij het geld besteed en hoeft dit dus niet met de lening aanbieder te overleggen. 200 euro voor die fiets, 500 euro voor het betalen van rekeningen of 800 euro om eindelijk die reis te maken. Je bepaalt het helemaal zelf en kunt dit zelfs als je werkloos bent bij sommige aanbieders regelen!