Meer verkopen op Marktplaats met handige tips

Wil je graag meer verkopen op Marktplaats om wat extra geld te verdienen? Wij geven slimme tips voor goede Marktplaats advertenties!

Een extra zakcentje met meer verkopen op Marktplaats

Marktplaats, wie kent het niet? Dit online platform helpt je om al je tweedehands spullen een nieuw leven te geven en daar ook nog eens een extra zakcentje aan over te houden. Om succes te hebben met het verkopen via Marktplaats, is het belangrijk dat je goede advertenties maakt. De tips in dit artikel helpen je aan goede Marktplaats advertenties en meer verkopen op Marktplaats!

Tips voor meer verkopen op Marktplaats

Deze tips helpen je om meer te verkopen via Marktplaats.

– Maak goede foto’s
Wanneer je een advertentie aanmaakt, is het heel belangrijk dat je hier duidelijke foto’s bij plaatst. Het liefst meer dan één, zodat je details en eventuele accessoires goed kunt zien.

– Titel
Geef je advertentie een duidelijke titel en wees specifiek. Benoem het merk, het product, de kleur en eventuele accessoires. Het is handig om te bedenken wat je zelf zou intypen als je zocht naar het product dat jij verkoopt.

– Beschrijving
Geef een duidelijke omschrijving met zoveel mogelijk informatie. Gebruik desnoods informatie van de fabrikant om duidelijk te maken wat het product is en waarom iemand het zou moeten kopen.

– Wees bereikbaar
Het is belangrijk dat geïnteresseerden jou kunnen bereiken. Per mail, maar het liefste telefonisch. Vermeld daarom bij je advertenties je telefoonnummer en eventueel de tijden dat je wel en niet bereikbaar bent. Een beller is altijd sneller, zeggen ze ook wel! Je adresgegevens moeten uiteraard ook up to date zijn, om miscommunicatie te voorkomen.

– Prijs
Het heeft geen zin om een onrealistische prijs te vragen voor het product, maar ‘bieden’ geeft waarschijnlijk ook niet het gewenste resultaat. Bekijk eerst eens wat anderen vragen voor een soortgelijk (of hetzelfde) product en ga daar net iets onder zitten. Vraag jezelf ook af: voor hoeveel geld wil ik het item verkopen en bekijk dan of dit haalbaar is.

– Delen
Wanneer je advertenties hebt gezet op Marktplaats, maak dit dan aan zoveel mogelijk mensen kenbaar! Deel het bijvoorbeeld op Facebook met vrienden. Wellicht hebben zij één van de items die je verkoopt net nodig en komt dat voor hen goed uit!

– Opnieuw plaatsen
Heb je nog geen koper gevonden voor je product en staat je advertentie alweer lager dan pagina 10? Zet het item er dan nog eens opnieuw op (wellicht voor een lagere prijs), om de kans op verkopen te vergroten!

Wat zijn jouw beste tips voor meer verkopen via Marktplaats? Deel ze!