Redenen om voor een online lening te kiezen

Er is veel voor te zeggen: een online lening. In dit artikel enkele redenen om voor een online lening te kiezen op een rij.

Redenen om voor een online lening te kiezen

Niet voor niets is de online lening de afgelopen jaren razend populair geweest. Veel mensen maken gebruik van de mogelijkheid online direct en zonder veel moeite een lening af te sluiten. Daarbij gaat het om kleine leningen waaraan niet al te veel voorwaarden zijn verbonden. Over het algemeen is het mogelijk om een bedrag tot 1000 euro te lenen. De leningen kunnen via internet worden afgesloten en ook de geldtransactie gebeurt automatisch van giro naar giro. Dat betekent dat er dus geen afspraak hoeft plaats te vinden.

Reden 1: toegankelijke lening | Redenen om voor een online lening te kiezen

Een eerste reden om te kiezen voor een online lening is het feit dat de leningen relatief toegankelijk zijn. Uiteraard is er wel sprake van de wettelijke regels volgens de Wet Consumentenkrediet, maar er zijn geen aanvullende voorwaarden of regels. Zo blijven bijvoorbeeld een BKR toetsing en papieren bij deze leningen meestal achterwege. Wel is het zo dat iedere leningaanbieder zijn eigen voorwaarden opstelt, waardoor er onderling verschillen kunnen zijn. Zorg dus dat jij altijd vooraf goed de voorwaarden bestudeert. In ieder geval zijn deze leningen toegankelijker dan de gemiddelde lening en is de kans dus groot dat het mogelijk is een bedrag te lenen met behulp van een online lening. Indien jij zekerheid wilt dat jij kunt lenen is het dus verstandig om te kiezen voor een online lening.

Reden 2: snel geregeld| Redenen om voor een online lening te kiezen

In tegenstelling tot een lening bij de bank kun je een online lening vaak snel regelen. De meeste aanbieders op internet maken het mogelijk binnen 5 minuten je lening geregeld te hebben. Dat is een stuk sneller dan bij de bank bijvoorbeeld, waar je soms enkele weken op je geld moet wachten. Dit houdt zeker verband met de voorwaarden die gehanteerd worden. Indien een BKR controle afwezig blijft is het ook mogelijk sneller aan geld te komen, aangezien er niet gewacht hoeft te worden op de uitslag van zo’n toetsing. Ook papierwerk kan veel tijd innemen. Indien jij dus dringend geld nodig hebt en het snel wilt ontvangen kan het interessant zijn te kiezen voor online lening aanbieders. Veel van deze aanbieders garanderen dat jij nog dezelfde dag geld kunt ontvangen.

Reden 3: gemakkelijk online aanvragen | Redenen om voor een online lening te kiezen

Een derde en laatste reden om te kiezen voor een online lening is het feit dat deze lenigen gemakkelijk te regelen zijn. De leningaanvraag hoeft immers niet via een afspraak of allerlei papieren, maar kun je gewoon op ieder moment van de dag online regelen. Bij veel aanbieders is een leningaanvraag al in 5 minuten afgerond. Een aanvraag voltooi je door een geschikte online aanbieder te zoeken, de voorwaarden goed door te lezen en je gegevens in te vullen op het online aanvraagformulier. Je ontvangt vaak al direct bericht via e-mail of sms-bericht, zodat jij direct inzicht hebt in de status van de aanvraag en de mogelijkheden. De snelheid en het gemak waarmee je de lening online afsluit kan dus ook een reden zijn om te kiezen voor een online lening.