Leenmogelijkheden zonder baan

Zijn er leenmogelijkheden zonder baan? Waar kun je terecht voor extra geld wanneer je werkloos bent?

Leenmogelijkheden zonder baan

Vanwege de economische crisis zijn veel mensen hun baan verloren en moeten zij plots rondkomen met minder inkomsten. Om die reden gaan velen op zoek naar nieuwe manieren om aan extra geld te komen of bij te lenen. Indien het niet mogelijk is geld te lenen van vrienden of familieleden en jij geen oude waardevolle spullen hebt die je kunt verkopen, resteert alleen nog de mogelijkheid om geld te lenen. Echter worden door veel leningaanbieders voorwaarden gesteld die het onmogelijk maken om te lenen. Wat de voorwaarden over het algemeen zijn en waar je de grootste kans hebt om te lenen als je werkloos bent bespreken we hier.

Wat zijn de voorwaarden bij leenmogelijkheden zonder baan?

Omdat lening aanbieders zo min mogelijk risico willen lopen, hebben zij elk hun voorwaarden opgesteld. Een voorwaarde die je bijvoorbeeld veel ziet is de zwarte lijst controle. Deze controle betekent dat bij de Nationale Bank wordt nagetrokken of jij in het verleden een betalingsachterstand hebt opgelopen en waardoor je nu als minder kredietwaardig wordt gezien. Voorwaarden waar je over het algemeen rekening moet houden is dat je minstens 21 jaar oud moet zijn om een lening af te kunnen sluiten en dat jij over enige vaste bron van inkomsten moet beschikken, ongeacht waaruit deze inkomsten bestaan. Lenen met een uitkering is daardoor niet direct onmogelijk. Verder kunnen er nog voorwaarden gesteld zijn aan de reden van lenen, is er papierwerk vereist of andere zaken die meespelen. Hoe belangrijk dit is verschilt per lening aanbieder, dus dit is altijd belangrijk om van te voren te checken.

Waar vind ik de beste leenmogelijkheden zonder baan?

Over het algemeen zijn de meest toegankelijke leningen online te vinden. De meeste online lening aanbieders hebben namelijk ook de insteek om het lenen van geld zo toegankelijk mogelijk te maken. Dat maakt deze leningen gemakkelijker af te sluiten dan de gemiddelde lening. Het is zelfs al mogelijk om binnen 5 minuten online een lening aanvraag te doen, vanwege het feit dat er geen papierwerk of strenge controles bij komen kijken. Over het algemeen is het enige dat jij hoeft te doen het zoeken van een geschikte aanbieder, het invullen van het online aanvraag formulier en te wachten op de bevestiging. Afhankelijk van de gekozen aanbieder kun jij soms al dezelfde dag geld op je rekening verwachten!

Hoeveel geld leenmogelijkheden zonder baan?

Waar je wel op moet letten wanneer je kiest voor het lenen bij online aanbieders zonder baan, is dat het enkel om kleine leningen gaat. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk een hypotheek af te sluiten wanneer je geen baan hebt. Het is dus belangrijk om te beseffen dat het lenen van een bedrag tot 1000 euro waarschijnlijk wel tot de mogelijkheden behoort, maar het lenen van grotere bedragen is lastig en bovendien risicovol.

Er zijn dus wel degelijk leenmogelijkheden zonder baan. Sommige lening aanbieders die enkel kleine leningen verstrekken hanteren versoepelde voorwaarden en voeren bijvoorbeeld geen zwarte lijst toetsing uit. Zo is snel aan geld komen wellicht ook voor jou een optie!