Wat is de goedkoopste supermarktketen?

Ben je op zoek naar de goedkoopste supermarktketen? Wij zetten de prijzen van een heleboel producten op een rij voor de ultieme vergelijking!

De goedkoopste supermarktketen in Nederland

Iedereen doet boodschappen. Het boodschappenbudget is vaak een groot gedeelte van de uitgaven en bovendien een terugkerende kostenpost. Kortom: besparen op de boodschappen kan op de lange termijn veel resultaat opleveren. Natuurlijk kun je altijd kiezen voor de budget optie, porties invriezen en dergelijke, maar het helpt natuurlijk ook gewoon om te weten wat te goedkoopste supermarktketen is! En dan met name gebaseerd op producten die jij veel koopt! In dit artikel helpen we je op weg.

Zelf bepalen wat de goedkoopste supermarktketen is?

Om een goede berekening te maken wat met jouw boodschappenroutine de goedkoopste supermarktketen is , moet je zelf een berekening maken. In dit artikel delen we een methode zodat jij kunt bekijken wat in jouw situatie de beste keuze is.

Zo werkt het:
– Maak een lijst met de twintig producten die je het meeste koopt
– Zoek de prijs voor elk van deze producten bij de supermarkten die je vergelijkt
– Tel alle prijzen op
– De eindprijs is de goedkoopste supermarktketen voor jou!

Welke supermarkten vergelijken voor het vinden van de goedkoopste supermarktketen?

Het is natuurlijk handig om zoveel mogelijk supermarkten mee te nemen in je vergelijking, om een goed beeld te vormen van de prijsverschillen. Echter zijn er een aantal puntjes die je daarin mee moet nemen, zoals welke supermarkt bij jou in de buurt goed bereikbaar is. Jumbo en Albert Heijn hebben hun assortiment online staan, zodat je vanachter de computer snel en gemakkelijk kunt vergelijken. Voor andere supermarktketens zoals Aldi, Lidl, Hoogvliet en Dirk hebben de prijzen niet online staan. Dat betekent dat je met een lijstje naar de supermarkt moet en zelf de prijzen moet noteren voor de vergelijking. Wat de vergelijking verder kan bemoeilijken is dat sommige supermarkten een bepaald product niet hebben.

Uitkomst van de goedkoopste supermarktketen

Wanneer je de prijzen van de supermarkten vergelijkt, komen velen tot de conclusie dat Hoogvliet en relatief goedkoop is. Goedkoper dan bijvoorbeeld de Jumbo. Lidl en Aldi behoren ook tot goedkope supermarkten, maar hebben een beperkter aanbod. Het is daarom vaak gunstig om boodschappen te doen bij een combinatie van supermarkten: zo profiteer je van een lagere prijs en vind je alle producten die je nodig hebt. Dirk en Albert Heijn blijken veruit de duurste supermarktketens.

Tips voor goedkoop boodschappen doen

Naast het kiezen voor een goedkope supermarktketen, is er meer dat je kunt doen om geld te besparen op de boodschappen. Denk aan aanbiedingen groot inkopen, grotere porties koken en invriezen, minder vaak vlees eten, nooit met een lege maag boodschappen doen, een boodschappenlijstje meenemen (en je eraan houden!), vooraf reclamefolders doornemen en jezelf een budget stellen en dit contant meenemen.

Waar doe jij boodschappen en wat zijn jouw bespaartips om goedkoop boodschappen te doen?